Suurlähettiläs tapasi eduskunnan Liettua-ystävyysryhmän

Eduskunnan Liettua-ystävyysryhmä sai mieluisia vieraita, kun suurlähettiläs Valdemaras Sarapinas ja lähetystöneuvos Rimas Kungys tapasivat kansanedustajia Liettuan uudelleenitsenäistymisen 30-vuotisjuhlavuoden merkeissä eduskunnassa helmikuun lopussa.

Suurlähettiläs Sarapinas korosti Suomen tärkeää asemaa Liettuan alueellisena naapurina ja pohjoismaisena yhteistyökumppanina. Hän muistutti, että myös suomalaiset ovat ottaneet Liettuan omakseen; suomalaisturistien määrässä on tapahtunut ilahduttavaa kasvua, ja maamme on pohjoismaisittain Liettuan suurin turistimarkkina.

Tapaamisessa nousivat esiin myös muun muassa maidemme kahdenväliset suhteet, turvallisuus, Suomen ja Liettuan nousujohteinen taloudellinen yhteistyö sekä Astravetsiin rakenteilla oleva ydinvoimala.

Ystävyysryhmäläisten ympäröimänä. Kuvassa vasemmalta Atte Harjanne, Sakari Puisto, suurlähettiläs Sarapinas, Vilhelm Junnila ja Paula Risikko. Kuvasta puuttuu Mikko Savola.

Ystävyysryhmän puheenjohtaja ja Donelaitis-seuran jäsen kansanedustaja Sakari Puisto iloitsi tapaamisesta.

– Ajattelen, että meillä on paljon opittavaa Liettuasta. Maassa on hyvä draivi päällä, ja omaa kulttuuria arvostetaan.

Eduskunnan Liettua-ystävyysryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa ajankohtaisten teemojen äärelle. Sen tavoitteena on Suomen ja Liettuan parlamenttien ja maiden välisten suhteiden edistäminen. Se muun muassa kuulee vierailevia Liettua-asiantuntijoita, tekee ystävyysvierailuja, tapaa Liettuan suomalaista yhteisöä ja Suomen liettualaisia yhteisöjä.

 

Teksti: Tanja Heiskanen
Kuvat: Mika Laaksonen

Kategoria: Ajankohtaista
Tagit: Ajankohtaista
Edellinen artikkeli
Ehdota meille Liettua-aiheista juttua!
Seuraava artikkeli
Ikuisuuden perspektiivi – kirjailija turvallisena lähikontaktina
Valikko