Liettualaisen runouden ilta Ramunė Brundzaitėn kanssa

Tervetuloa liettualaisen runouden iltaan!

torstaina 28. syyskuuta 2023 klo 18.00 alkaen
Kaisa13
Kaisaniemenkatu 13, 00100 Helsinki

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan liettualaisen runoilijan Ramunė Brundzaitėn runoja ja tarinoita.

Ramunė Brundzaitė on yksi Liettuan palkituimpia nykyrunoilijoita. Brundzaitė (s.1988) on Vilnassa syntynyt ja liettualaista filologiaa ja italiaa opiskellut runoilija, joka on valloittanut runoillaan jo vuosikymmenen ajan.

Vuonna 2013 hän voitti Liettuan kirjailijaliiton järjestämän First Book -kilpailun. Hänen ensimmäinen runokokoelmansa nimeltä ”Drugy, mano drauge” (”Koi, ystäväni”) palkittiin Druskininkain syksyn runofestivaalin aikana, ja myöhemmin hän mm. saanut Vilnan pormestarin tunnustuksen Vilnan kaupunkia koskevista runoistaan.

Brundzaitė on opiskellut Italiassa kirjailijoiden Italo Svevon ja James Joycen jalan jäljissä. Hän on myös Versopolis Platformin runoilija ja hänen runojaan on käännetty ja julkaistu englanniksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi, venäjäksi, kiinaksi, sloveniaksi, latviaksi, puolaksi, unkariksi ja turkin kielille. Brundzaitė on kääntänyt ja julkaissut useiden italialaisten runoilijoiden kuten Umberto Saban, Valerio Magrellin, Vanni Bianconin, Tiziano Fratusin, Claudio Pozzanin teoksia liettuan kielelle.

Donelaitis-seuran runoillan lisäksi Brundzaitė osallistuu Turun kirjamessuille kansainvälisenä runovierailijana pe 29.9.2023.

Brundzaitėn runoihin voi tutustua jo ennakkoon osoitteessa https://www.lyrikline.org/en/authors/ramun-brundzait

Tervetuloa kuuntelemaan!

Tilaisuuteen pyydetään ennakkoilmoittautumista keskiviikkoon 27.9.2023 mennessä.

  Kategoria: Ajankohtaista
  Tagit: Ajankohtaista
  Edellinen artikkeli
  Kahvia ja kirjoja Kaisaniemessä ti 19.9.2023
  Seuraava artikkeli
  Seireenien ääniä ja uusia tuulia