KUTSU: Vilnan pokeri -ilta Kaisaniemessä keskiviikkona 12.4. klo 18.00

Tervetuloa Vilnan pokeri -iltaan!

keskiviikkona 12. huhtikuuta 2023 klo 18.00 alkaen
Kaisa13
Kaisaniemenkatu 13, 00100 Helsinki

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan, kun kirjallisuusagentti ja kääntäjä Urtė Liepuoniūtė kertoo suomentamastaan Vilnan pokeri -teoksesta sekä suomalaisesta kirjallisuudesta Liettuassa kuin liettualaisesta kirjallisuudesta Suomessa

Liepuoniūtėn ja Per Länsmansin suomentama Ričardas Gavelisin teos Vilnan pokeri ilmestyi loppuvuonna 2022. Alun perin ilmestyessään marraskuussa 1989 Vilnan pokeri rikkoi kaikki vakiintuneet liettualaisen kirjallisuuden kriteerit ja standardit. Vilnan pokeri on postmoderni, älyllinen, psykedeelinen fantasmagoria neuvostoparanoiasta ja sukupolvien identiteettitraumoista, järjestelmän hulluudesta, rinnakkaistodellisuudesta ja epätoivosta. Kirja kuvaa päähenkilö Vytautas Vargalysin elämää ja rakkautta 1970-luvun Neuvosto-Liettuassa, vankileirillä vietettyjä vuosia sekä ikuista Vilnaa, kaunista mutta haavoittunutta legendojen kaupunkia.

Romaanin suuri metafora kiteyttää sorto- ja pakkovaltajärjestelmän alla homo lithuanicusin kohtalon: ”Meidän elämämme on loputon Vilnan pokeri, jonka kortteja kuolema sekoittaa ja jakaa pilkallisesti virnistellen.”

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuuteen pyydetään ennakkoilmoittautumista tiistaihin 11.4.2023 mennessä.

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT, KIITOKSET KAIKILLE ETUKÄTEEN ILMOITTAUTUNEILLE!

Kategoria: Ajankohtaista
Tagit: Ajankohtaista
Edellinen artikkeli
KUTSU: Donelaitis-seuran jäsenten pikkujouluihin 28.11.2022
Seuraava artikkeli
DONELAITIS-SEURAN KIRJA-ARVONTA: Vilnan pokeri