Seura

Donelaitis-seura - Liettuan Ystävät perustettiin 1990 edistämään suomalaisten ja liettualaisten välistä kulttuuriyhteistyötä ja tekemään Liettuan kulttuuria tunnetuksi Suomessa. Seuran edeltäjä, 1930-luvun alussa perustettu Suomalais-Liettualainen Yhdistys lakkautettiin 1945. Donelaitis-seura saa Suomen valtiolta toiminta-avustusta.

Seurassa on noin 300 henkilöjäsentä ja yhteisöjäseninä Joensuun Seudun Donelaitis-seura ja Tampereen Liettua-Seura, Donelaitis - Turun seudun Liettuan ystävät ry sekä Itä-Hämeen opisto. Seura pitää monin tavoin yhteyksiä Liettuaan. Sillä on Vilnassa sisarjärjestö Lietuvos ir Suomijos Draugija.

Seuran toiminta

* julkaisee kolmena numerona vuodessa ilmestyvää Donelaitis-lehteä. Lehti kertoo seuran toiminnasta, Liettuan historiasta ja nykypäivästä, sen kielestä ja kulttuurista sekä suomalais-liettualaisista suhteista

* järjestää jäsentilaisuuksia ja muita yleisötilaisuuksia

* järjestää liettuankielen opetusta

* toimii Suomessa asuvien liettualaisten yhdyssiteenä

* osallistuu Liettuaa koskeviin tilaisuuksiin, projekteihin ja seminaareihin

* ylläpitää ja kartuttaa kirjastoa

* avustaa liettualaisia organisaatioita ja yksityishenkilöitä kontaktien löytämisessä Suomessa ja vastaavasti suomalaisia Liettuassa.


Kirjasto

Seuran kirjasto on osa Baltia-kirjastoa, johon sisältyvät myös Tuglas-seuran ja Rozentals-seuran kokoelmat. Donelaitis-seuran kirjat ovat Helsingin yliopiston kirjastolaitoksen Helka-tietokannassa.

Baltia-kirjasto on avoinna arkisin klo 10–17
Virokeskus, Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki
puh. (09) 6811 4321
Baltia-kirjasto

 

 
  _
 
    Kaisaniemenkatu 10, 7.krs 00100 Helsinki - www.donelaitis.fi - info@donelaitis.fi