Tapahtumakalenteri______________________________________________________________


Donelaitis -seura ja Suomen Liettuan suurlähetystö järjesti Liettuan suurlähetystössä esitelmän
Stalinin johtaman Neuvostoliiton kymmenien tuhansien ihmisten karkotuksesta Baltiasta Siperiaan työ- ja vankileireille juuri ennen Hitlerin Saksan 22.06.1941 aloittamaa massiivista hyökkäystä

Absurdia kustannus julkaisi ja myy tähän liittyvää Dalia Grinkevičiūtėn omakohtaista tarinaa lapsena karkotetuksi joutumisestaan Lena -joen suiston alueelle

"Dalian kirja. Siperiaan karkotetun liettualaistytön tarina.", suomennos Reeta Tuoresmäki

Kirjan voi tilata Absurdia kustannukselta suoraan ja sitä voi löytää isoimmista kirjakaupoista.


______________________________________________________________
.

Tomas Venclova: Vilna. Kaupungin tarina

Kirjasta on tullut kyselyjä, joten seuran jäsenille tarjotaan kirjaa 15 €:n kappalehintaan, joka on 9 €:a säästöä kirjakauppahinnasta.
Suomentajina ovat toimineet Reeta Tuoresmäki ja Aulis Kallio.

Kirja on pehmeäkantinen, sivuja on yhteensä 220 ja se on kuvitettu.
ISBN 9789519866543 Julkaisijana toimi Jagellonica-kulttuuriyhdistys ry Tampereelta, vuonna 2012.

Esittely:
Liettuan pääkaupunkia Vilnaa on kutsuttu arkkitehtuurinsa tähden Prahaksi ja Roomaksi pienoiskoossa.Vanha yliopistokaupunki on tunnettu runoilijoistaan. Asema idän ja lännen rajamailla on merkinnyt myrskyisää menneisyyttä, mutta myös puolalais-valkovenäläis-liettualainen kiista kaupungista ja merkittävän juutalaisyhteisön kohtalo ovat traumoja.

Historia, maantiede, arkkitehtuuri, kirjallisuus, eri kansallisuuksien ja uskontojen näkökulmat, ihmiskohtalot, omat muistot ja pohdinnat nivoutuvat mestarillisella tavalla tässä Tomas Venclovan Vilna-kirjassa, joka on ilmestynyt jo useilla kielillä.

Tomas Venclova (syntynyt 1937) on ehkä merkittävin liettualainen runoilija ja esseisti, neuvostoajan toisinajattelija ja emigrantti Yhdysvalloissa, jossa hän toimii Yalen yliopiston slaavilaisen kirjallisuuden professorina.

Tilata voi:
Jagellonica-Kulttuuriyhdistys ry
Atomikatu 7 A 10
33720 Tampere
puhelinnumero: 040-4175080
aulis.kallio@yahoo.com
Facebookissa